Kredittsjekk  800 24 722

Creditsafe og våre datakilder

Creditsafe og våre datakilderKredittopplysningsbyrå med lang fartstid

Creditsafe Norge er et norsk kredittopplysningsbyrå med lang internasjonal erfaring. Vi er registrert i Brønnøysundregistrene og har konsesjon fra Datatilsynet til å drive kredittopplysningsvirksomhet. Våre rutiner er i henhold til Personopplysningsloven med tilhørende forskrifter.

Creditsafe er stolte av å kunne vise til god datakvalitet og driftsikkerhet. Informasjonen i våre databaser oppdateres daglig og hentes fra offentlige og private registre.

 

 

 

 


Ofte stilte spørsmål

Hvem er vi?

Creditsafe Norge er en del av det ekspansive konsernet Creditsafe Group, som leverer kreditt- og foretaksinformasjon over hele verden. Hvert sekund hentes tolv opplysninger fra våre databaser, noe som gjør Creditsafe til verdens mest benyttede leverandør av kredittopplysninger.

Creditsafe har egne kontor i Norge, Sverige, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Nederland, Belgia, Irland, USA, Italia, Danmark og Japan. Våre kunder kan hente ut kredittopplysninger via vår hjemmeside i over 90 land.  

 


Hva er kredittopplysningsvirksomhet?

Med kredittopplysningsvirksomhet menes virksomhet som gir informasjon om kredittverdighet og betalingsevne. Kredittopplysninger er all informasjon som gir mottaker anledning til å trekke slutninger om kredittverdighet. Det avgjørende er ikke om det gis en komplett vurdering av en kredittsituasjon, men om mottaker kan trekke slutninger om kredittverdighet ut ifra opplysningene som han eller hun får. Alle virksomheter som driver kredittopplysningsvirksomhet må i utgangspunktet ha konsesjon.

Har vi rett til å registrere opplysninger?

Ja, vi har tillatelse til å registrere alle med skattbar inntekt registrert hos Skattedirektoratet. Vi har også anledning til å samle inn og registrere opplysninger fra inkassobyråer og offentlige kilder, som for eksempel Brønnøysundregistrene – så lenge dette gjøres i henhold til eksisterende regelverk og konsesjonsvilkårene.

Hvor får Creditsafe informasjon fra?

Creditsafe har flere leverandører av offisiell informasjon, som for eksempel Brønnøysundregistrene, Foretaksregisteret, Enhetsregisteret, Skatteetaten, Folkeregisteret, nummer- og adressedistributører og inkassobyråer. Kildene vi benytter er i henhold til Datatilsynets konsesjon.

Hvor ofte oppdateres informasjonen?

Alle våre leverandører holder en høy kvalitet og leverer informasjon med maksimal oppdateringsfrekvens. Det betyr at vi oppdaterer daglig eller så ofte kilden selv oppdaterer sitt register.

Hvorfor prater vi både norsk og svensk?

Vi har valgt å ha et skandinavisk hovedkontor for å sikre best mulig kundeservice til alle våre kunder i Norge og Sverige. Her snakker vi norsk og svensk.


Verdens mest brukte leverandør av kreditt- og foretaksinformasjon

Overvåking

Få informasjon om viktige endringer rett til din e-postadresse.

FAQs

Har du spørsmål? Her har vi samlet nyttig informasjon.

Internasjonalt

Tilgang til informasjon online om 240 millioner foretak i 95 land.

Vänligen fyll i dina uppgifter nedan för att få ett nytt lösenord.

Ditt användarnamn

Din e-post

Användarnamnet eller e-postadressen är tyvärr inte giltigt. Vänligen kontakta vår support på telefon 031-725 50 50.
Ett nytt lösenord har nu skickats till din e-post.