Kredittsjekk  800 24 722

Erklæring om personvern

Erklæring om personvern



Erklæring om personvern på Internett

Beskyttelse av personlige opplysninger er av avgjørende betydning for oss. Opplysninger som du velger å oppgi, eller som samles inn når du bruker nettstedet, og som kan identifisere deg, vil vi kun bruke i tråd med bestemmelsene i denne erklæringen om personvern på Internett og i samsvar med gjeldende regelverk for personvern.

Denne erklæringen om personvern på Internett fastsetter hvilken type personlig informasjon, av informasjonen du velger å oppgi når du besøker Creditsafes nettsted (www.creditsafe.no) (heretter «nettstedet vårt») og/eller som blir overført via nettstedet vårt, som samles inn, behandles og brukes, og i hvilket omfang og med hvilken hensikt det gjøres. Vær oppmerksom på at du ikke må oppgi personlig informasjon for å bruke nettstedet vårt.  

Enkeltpersonene som Creditsafe samler inn, registrerer eller bruker identifiserbar informasjon om, har rett til å vite hvordan informasjonen blir lagret, brukt og overført, og til å få tilgang til og kontrollere bruken av informasjonen (lov om behandling av personopplysninger 2000-04-14-31 og (fra 25. mai 2018) personvernforordningen, heretter «loven»). Personlig identifiserbar informasjon betyr all informasjon som kan identifisere en enkeltperson (datasubjektet), for eksempel navn, e-postadresse, telefonnummer og lignende. Du finner mer informasjon om hvilke rettigheter du har til å få tilgang til, rette og slette personlig informasjon som vi har registrert om deg, hvordan du går frem for å benytte deg av rettighetene, og hvordan du kontakter oss, vennligst se nedenfor.

I lovens forstand er databehandleren Creditsafe Norge AS, 9143258888, (heretter «Creditsafe», «vi» eller «oss»).

Tilsynsmyndighet når det gjelder personvern er Datatilsynet (www.datatilsynet.no). Hvis du mener at vi har behandlet personopplysningene dine på en måte som bryter med denne erklæringen om personvern på Internett eller med relevante lover og forskrifter, har du rett til å klage til Datatilsynet.

Denne erklæringen om personvern på Internett omfatter ikke andre nettsteder som har egne erklæringer om personvern på Internett. Vi anbefaler deg å lese erklæringen om personvern på Internett på de andre nettstedene du besøker.

Ved å besøke nettstedet vårt godtar du og samtykker til fremgangsmåtene som er beskrevet i disse retningslinjene.

 

1. Informasjon som samles inn gjennom bruk av nettstedet vårt og bruk av denne informasjonen

a. Kontaktskjemaer

På nettstedet vårt kan du oppgi informasjon til oss ved å fylle ut et kontaktskjema, for eksempel hvis du ønsker en gratis prøveperiode eller en demonstrasjon, be om et tilbud eller om informasjon om tjenestene våre, melde deg på et webseminar eller melde din interesse for en stilling hos Creditsafe. Informasjonen du oppgir kan være blant annet navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer, alder og fødselsdato og informasjon om arbeidsgiver og stilling.

Vi bruker denne informasjonen til å:

  • gi deg informasjonen, produktene og tjenestene du etterspør
  • gi deg informasjon om andre varer og tjenester vi tilbyr som ligner på de du allerede har kjøpt eller spurt om (med mindre du har gitt beskjed til oss om at du ikke ønsker slik informasjon)
  • gi deg eller tillate utvalgte tredjeparter å gi deg informasjon om varer eller tjenester vi tror du kan være interessert i (hvis du har samtykket til dette)
  • gjøre opplevelsen på nettstedet vårt mer personlig tilpasset og sikre at nettstedet fungerer så effektivt som mulig for deg og datamaskinen du bruker.
Vær oppmerksom på at dataoverføring via Internett (f.eks. når du kommuniserer via e-post) kan medføre en sikkerhetsrisiko. Derfor er det ikke mulig å sikre full beskyttelse mot at tredjeparter får tilgang til data som overføres.


b. Logginformasjon

Når du besøker nettstedet vårt, samler vi inn standardinformasjon i Internett-logger og opplysninger om den besøkendes atferdsmønstre, for eksempel:

  • dato og klokkeslett for besøket
  • hvilken type og versjon nettleser du bruker
  • operativsystem
  • IP-adresse (IP = Internet Protocol)
  • hele URL-klikkemønstret til, på og fra nettstedet vårt (f.eks. nettsteder du har besøkt og produkter du har sett eller søkt på, responstid for sider, nedlastingsfeil, lengde på besøk på enkelte sider, sideinteraksjon (for eksempel rulling, klikking og bevegelser med musepekeren) og metoder som brukes for å forlate siden)
  • tidssoneinnstilling
  • plugin-typer og -versjon for systemadministrasjon

Med disse anonyme dataene kan vi videreutvikle og forbedre nettstedet vårt. Vi forsøker ikke å finne identiteten din fordi du har besøkt nettstedet vårt. Vi vil ikke knytte noen av opplysningene som er samlet inn på denne måten, til personopplysninger fra andre kilder for å identifisere deg.


c. Bruk av kundeserviceområdet for registrerte brukere

Når du besøker kundeserviceområdet på nettsidene våre som er reservert for registrerte brukere, må du logge på med et unikt brukernavn og passord. Denne informasjonen brukes til å bekrefte at du er en godkjent bruker og ikke til andre formål. I tillegg registrerer vi informasjon om tjenestene du har benyttet på området for registrerte brukere for regnskapsformål, for å overholde våre lovpålagte forpliktelser i henhold til gjeldende personvernlovgivning (f.eks. til å dokumentere din rettmessige interesse for å få tilgang til opplysninger) og for å bruke den til intern statistikk og analyser.

d. Informasjonskapsler

Nettstedet vårt benytter informasjonskapsler, pikselkoder, lokale delte objekter (også kalt «Flash Cookies») og lignende teknologi når du er på nettstedet for å aktivere visse funksjoner på nettstedet og for å hjelpe oss å analysere brukeratferd på nettstedet slik at vi kan forbedre kundeopplevelsen.

Du finner mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan de virker ved å gå til retningslinjene våre for informasjonskapsler.

Du kan hindre at informasjonskapsler blir installert ved å angi dette i innstillingene i nettleserprogramvaren. Du må imidlertid være klar over at hvis du gjør det, kan det hende du ikke får fullt utbytte av alle funksjonene på nettstedet vårt.


e. Bruk av IP-anonymiseringsfunksjonen i Google Analytics

Nettstedet vårt bruker Google Analytics, en tjeneste for nettstedsanalyse fra Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA (heretter «Google»). Google Analytics bruker såkalte «informasjonskapsler», som er tekstfiler som er lagret på datamaskinen for å gjøre det mulig å analysere hvordan du bruker nettstedet vårt. Informasjonen som genereres av disse informasjonskapslene, for eksempel når, hvor og hvor ofte du besøker nettstedet vårt, inkludert IP-adresse, sendes til Googles kontor i USA og lagres der.

Ifølge erklæringer fra Google vil IP-adressen fra nettleseren din aldri bli koblet til andre data som er registrert hos Google.

Vi bruker Google Analytics med en IP-anonymiseringsfunksjon på nettstedet vårt. Det innebærer at Google forkorter og derigjennom anonymiserer IP-adressen din før den overføres fra EUs medlemsstater eller statene som har inngått avtalen om det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS-området).

Google vil bruke informasjonen på våre vegne for å vurdere din bruk av nettstedet vårt, utarbeide rapporter om aktiviteten din på nettstedet vårt for oss og for å levere andre tjenester til oss knyttet til bruk av nettsted og Internett. Vi bruker denne informasjonen til statistikk. Det kan også hende at Google overfører denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves ved lov eller i den grad opplysningene behandles av tredjeparter på Googles vegne.

Vi bruker Google Analytics inkludert funksjonen Universal Analytics. Universal Analytics gir oss mulighet til å analysere aktivitetene på nettstedet vårt på forskjellige enheter (f.eks. om du går til nettstedet vårt på en bærbar PC og senere på et nettbrett). Dette gjøres ved at hver bruker får tildelt en pseudonym bruker-ID. Denne tildelingen foretas når du registrerer en brukerkonto eller når du logger deg på med et unikt brukernavn og passord. Ingen personlig informasjon blir gitt videre til Google. At ytterligere funksjonalitet legges til Google Analytics gjennom Universal Analytics medfører ikke en reduksjon eller svekkelse av tiltakene som er iverksatt for å beskytte personlig informasjon, som IP-maske eller tilleggsfunksjoner i nettleseren.

Du kan hindre at informasjonskapsler blir installert ved å angi dette i innstillingene i nettleserprogramvaren. Du må imidlertid være klar over at hvis du gjør det, kan det hende du ikke får fullt utbytte av alle funksjonene på nettstedet vårt.

Google tilbyr en mulighet for deaktivering i de vanligste nettleserne og gir deg dermed bedre kontroll over opplysningene som samles inn og behandles av Google. Hvis du aktiverer dette alternativet, overføres ingen informasjon om besøket ditt på nettstedet til Google Analytics. Aktivering forhindrer imidlertid ikke overføring av informasjon til oss eller til andre analysetjenester for nettbruk som vi benytter. Du finner mer informasjon om hvordan du slår av alternativet Google tilbyr, og om hvordan du aktiverer dette alternativet, ved å gå til https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Du kan også deaktivere personlig tilpasset markedsføring via følgende kobling (https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en & ref_topic = 7048998).

Du finner mer informasjon om vilkårene for bruk og personvern hos Google under http://www.google.com/analytics/terms.

2. Lagring og overføring av informasjon til tredjeparter

Vi lagrer informasjonen om deg på våre sikre servere og kan dele personlig informasjon med andre deler av konsernet (det vil si datterselskaper, holdingselskapet og dets datterselskaper, som definert i § 1-3 i lov om aksjeselskaper av 1997-06-13-44) og leverandører av tredjepartstjenester som hjelper oss med å nå visse publikumstyper, skreddersy reklame og forbedre og optimalisere nettstedet vårt.

Vi kan overføre personlig informasjon som vi samler inn om deg, til steder utenfor Norge og, i noen tilfeller, utenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS-området) om det er nødvendig for å behandle informasjonen slik vi har beskrevet ovenfor (inkludert der vi overfører personlig informasjon til tredjeparter). I slike tilfeller kan det hende at medarbeidere som holder til utenfor EØS-området og som jobber for oss eller noen av våre leverandører, behandler personlig informasjon om deg. Ved å oppgi personlig informasjon, godtar du denne overføringen, lagringen og behandlingen.

Vi skal sikre, der personlig informasjon overføres til tredjeparter eller utenfor EØS-området, at egnede tiltak er iverksatt for å beskytte personopplysningene og sørge for at de til enhver tid behandles i samsvar med loven.


3. Koblinger til andre nettsteder

Denne erklæringen om personvern på Internett omfatter ikke koblingene på nettstedet vårt som går til andre nettsteder. Vi anbefaler at du leser personvernerklæringen på andre nettsteder du besøker.


4. Endringar och ändringar av vår integritetspolicy för onlinetjänster

Creditsafe kan fra tid til annen foreta endringer eller tillegg i denne erklæring om personvern på Internett. Endringer vil bli kunngjort på nettstedet vårt. Vi anbefaler at du besøker nettstedet vårt regelmessig for å sikre at du er enig i endringer eller tillegg som gjøres.

5. Tilgang til personopplysninger / rett til retting og sletting

I medhold av loven har du rett til å be om innsyn i personopplysningene vi har om deg.

Dersom informasjonen vi har om deg er foreldet eller feil, har du rett til å be om at opplysningene oppdateres og korrigeres. Det kan også hende at du har rett til å be om sletting av personopplysninger vi har om deg forutsatt at vi ikke har en lovfestet plikt eller en overstyrende rettmessig interesse av å inneha disse opplysningene.

Alle forespørsler om tilgang, retting eller sletting må gjøres skriftlig til kontaktadressen som er oppgitt i punkt 6 nedenfor.

6. Kontaktadresse

Hvis du har kommentarer eller spørsmål om denne erklæringen om personvern på Internett eller om hvordan vi bruker personopplysningene dine, eller ønsker å komme med en forespørsel, kan du kontakte oss her:

Creditsafe Norway AS        
Postboks 6334 Etterstad

0604 Oslo                            
E-post: info@creditsafe.no  
Nettsted: www.creditsafe.no                     
Telefon: + 47 800 24 722

Personvernombudet kan kontaktes på personvernombud@creditsafe.no.


7. Mer information om Creditsafe

Creditsafe Norge AS er et kredittopplysningsselskap som samler inn, registrer og bruker personlig informasjon og selskapsinformasjon og overfører denne informasjonen til tredjeparter. Hensikten med å overføre denne informasjonen til tredjeparter er å gjøre dem i stand til å ta beslutninger om inngåelse av kontrakter eller opprettholdelse av eksisterende kontrakter med kundene sine på grunnlag av kundens evne til å betale. Dessuten foretar Creditsafe innsamling, registrering, overføring og bruk av selskapsinformasjon, inkludert informasjon om selskapets representanter, til markedsføringsformål.


För mer information, fyll i formuläret eller ring 031-725 50 00Contact

Utland

Creditsafe tillhandahåller utlandsupplysningar på 240 miljoner företag.

Bevakning

Tidiga varningssignaler och viktiga förändringar direkt till din inkorg.

PaymentData

Dela information om betalningsbeteende och gör bättre bedömningar.

Vänligen fyll i dina uppgifter nedan för att få ett nytt lösenord.

Ditt användarnamn

Din e-post

Användarnamnet eller e-postadressen är tyvärr inte giltigt. Vänligen kontakta vår support på telefon 031-725 50 50.
Ett nytt lösenord har nu skickats till din e-post.